MENU
Bröllopsfotograf Uppsala, Sigtuna, Örebro, Knivsta, Herrängens gård, Älvsjö, foto, golden hour

BRÖLLOP Herrängens gård

Festlokal: Herrängens gård

Herrängens gård är ett sådant där ställe som är en äkta gömd skatt, vet man inte om att den finns (eller om något brudpar ger en adressen dit) så skulle det vara väldigt svårt att hitta. Vilket är väldigt synd, för det är så fint där och jag har hört att de förutom att fungera som en fantastisk bröllopslokal har extremt gott fika, så även om det inte är dags för bröllopsfest tycker jag att ni borde besöka dem.

 

Men just den här dagen då jag var där var det såklart dags för bröllop och jag hade äran att få vara med som bröllopsfotograf. Dagen började med förberedelser på ovanvåningen, bruden i ett av rummen och brudgummen i ett annat, allt för att minska chanserna att de skulle se varandra innan det var dags för first look. Det var ett helt underbart organiserat kaos medan de fyra brudtärnorna, de två otroligt söta brudnäbbarna och bruden gjorde sig iordning. Som en sista rolig grej innan det var dags för bruden att sätta på sig bröllopsklänningen tog vi även och hängde lite på balkongen och drack champagne tillsammans (eller jag drack såklart inte, vill ju ha raka och skarpa bilder från bröllopsdagen, men alla andra tjejer var med och skålade).

 

När bruden sedan var påklädd smet jag ner till sjön där brudgummen väntade på sin blivande brud och så fick hon smyga fram så att de för första gången kunde se varandra i full bröllopsmundering. Jag älskar verkligen att fotografera first look, det är något särskilt att se varandra på bröllopsdagen för första gången, även om man har varit tillsammans i tio år, har två barn och såg varandra några timmar tidigare vid frukostbordet.

 

Efter first look smög vi runt och gömde oss för gästerna samtidigt som vi fotografera bröllopsporträtten. Sedan var det dags för alla tärnor, näbbar oh brudar att samlas undangömda i bersån medan gästerna samlades vid vigselplatsen, tack vare det fantastiska vädret fanns det möjlighet att vara utomhus och de hade gjort iordning en otroligt vacker bröllopsbåge.

 

Efter vigseln var det dags för riskastning, kramar och champagne och medan gästerna minglade så tog jag med mig alla tärnor, bestmans och brudparet för lite ytterligare fotografering. Därefter följde en underbar bröllopsmiddag med massor av tal, shots och lekar.

 

Jag lurade även med mig brudparet ut under tre minuter till baksidan av huset för att ta några extra porträtt precis när solen gick ner över vattnet, få saker som är vackrare än det (tycker alla brudpar ska planera in minst 15 minuter paus under middagen för att hinna med lite extra bröllopsfotografering precis under golden hour, jag lovar att ni inte kommer att ångra er).

 

När all mat var uppäten, bruden och hennes kusiner hade visat upp sina bästa dansskills och solen hade gått ner och det var beckmörkt ute så vandrade hela sällskapet över till en annan lokal för tårta, kaffe och avec (och ytterligare ett otroligt roligt tal, tror minst 10 av gästerna skrattade så att de fick ont i magen).

 

Till sist gick alla tillbaka till festlokalen igen och det blev dans tills det var ljust ute igen!