Bröllopsfotograf Dalby Kyrka, Uppsala

Årets första bröllop 2019 var på en fantastiskt fin vårdag, trots att det hade varit snöblandat regn bara någon dag innan så hade vädret bestämt sig för att visa sig från sin bästa sida och det kan man ju aldrig tacka nej till.

Bröllopsdagen startade på frisörsalongen Barber & Babes i Uppsala där bruden tillsammans med tärnorna gjorde sig redo och skålade i lite bubbel. När sedan klänning var på, håret klart och läppstiftet lagt åkte jag och bruden bort till Botaniska trädgården i Uppsala där brudgummen väntade på oss och First look. Och ja, det kom tårar som ni kan se på bilderna. Det är trots allt något väldigt speciellt att se sina blivande för första gången i full bröllopsklädsel oavsett om man har känt varandra i 10 månader eller 10 år innan man ställer till med bröllop.

Efter first look och porträttfotografering (har jag förresten sagt hur mycket jag älskar att fota i botaniska trädgården i Uppsala? Framförallt vid den japanska trädgården med stenarna och alla underliga norrländska växter. Magiskt fint är det i alla fall, särkilt om solen ligger precis där jag vill.) så åkte vi vidare ut till Dalby kyrka och medan brudparet gömde sig i buskarna (nej då, de fick såklart gå in i församlingshemmet) så möte jag upp med gästerna och prästen för att göra oss redo för att välkomna brudparet in till kyrkan och vigseln. Därefter följde en otroligt fin vigsel, och ni gissade rätt, mer tårar från flera av gästerna, brudparet och så kanske även några från mig (tur jag har en kamera att dölja ögonen med).

Efter riskastning, gratulationer, massor av kramar och familjebilder tog jag och brudparet en promenad ner till den fantastiskt fina sjön och bryggan som ligger nedanför Dalby kyrka för ytterligare lite porträtt medan gästerna fick möjlighet att transportera sig till festlokalen dit vi snart kom efter.

Där blev det mer gratulationer, skål och några av de roligaste och knasigaste gruppbilder jag tagit (och då kom det tårar för vi skrattade så mycket).

Så det var helt enkelt en bröllopsdag med massor av tårar, skratt och så klart kärlek.