MENU
Bröllopsfotograf Uppsala, Sigtuna, Örebro, Knivsta, Waldemarsudde, riskastning, brudklänning

BRÖLLOP WALDEMARSUDDE & AQUARIA

Förberedelser: Nobis hotel

Portätt: Waldemarsudde

Vigsel & Mingel: M/S Oden Gamle

Festlokal: Aquaria

Klänning: Matildas fest

Blommor: Lindhagens blommor

Hår & Make up: The Wow Closet

Jag hade turen att få vara bröllopsfotograf på ett av de allra sista bröllop som till viss del firades på Aquaria (som ni säkert vet vid det här laget har alla fiskarna flyttat därifrån och lokalerna står för tillfället tomma).

 

Men innan bröllopsfesten på Aquaria hann vi med mycket annat.

 

Dagen började med att bruden och hennes tärna åt lunch på Nobis, och medan de avslutade den så gick jag upp och möte brudgummen och hans best man för att fotografera sista biten av deras förberedelser, det är ju en fix även för männen, flugor som ska knytas, corsager som ska sättas fast och hår som ska läggas på plats.

 

Sedan blev det byte och bruden och hennes tärna fick smyga in i hotellrummet utan att brudgummen såg henne (självklart ville hon hålla brudsminkningen och håruppsättningen hemlig tills det var dags för First Look) och så blev det påtaglig av bröllopsklänningen och lite extra hårspray innan vi var redo att ge oss av mot Waldemarsudde för att fotografera First Look och porträttbilderna.

 

Det var verkligen en fantastisk dag för bröllopsfotografering, varmt (som de flesta helgerna under sommaren 2018, men ändå en härlig bris från vattnet.

 

Efter bröllopsfotograferingen var det dags för brudparet att gömma sig medan vi inväntade att båten, M/S Oden Gamle skulle anlägga bryggan ute vid Waldemarsudde tillsammans med alla bröllopsgäster. Så snart alla var ombord blev det en fantastisk vigsel (lite balansutmaning för fotografen, vigselförättaren och brudparet som stod upp under vigseln), med vacker sång, en härlig första kyss och massor med riskastning (bra att passa på när det inte finns några fåglar som kan riskera att äta upp riset).

 

Efter vigselceremonin blev det en tur med båten runt Stockholm medan alla bröllopsgäster minglade, drack champagne och löste kluriga gåtor. Självklart hann vi även med att fotografera gruppbilder och utnyttja att solen var på väg ner över vattnet genom att ta några fantastiska porträttbilder i det gyllene ljuset.

 

När vi väl hade anlagt vid Aquarias brygga fanns en överraskning för brudparet i form av ett hjärta ritat på ett lakan som de skulle klippa sig igenom. Den som var snabbast blev sedan buren genom hjärtat in till bröllopsmiddagen, väldigt rolig tradition (om jag förstod det rätt så kommer den från Tysklan).

 

När sedan alla bröllopsgäster hade satt sig till bord och man hade hurrat in brudparet blev det full feststämning direkt med god bröllopsmiddag, champagne och bröllopslekar (har nog aldrig sett så mycket engagemang under lekarna, det var nästan så att bröllopsgästerna stod på bordet och sjöng innan huvudrätten hade kommit in).

 

Det är sådana dagar som denna det är fantastiskt att få vara bröllopsfotograf, jag fick chansen att vara en del av alla mina favoriter under dagen (älskar såklart hela bröllopsdagen men det finns delar som fotografhjärtat klappar lite extra för så som förberedelser, first look och golden hour, ni kommer förstå när det är dags för mig att följa med på er bröllopsdag). Fantastiska miljöer, underbart brudpar och bröllopsgäster och ett helt underbart väder. Man kan nog inte be om mer än så som bröllopsfotograf (förutom att jag också blev bjuden på otroligt god middag, inte helt fel efter en hel dag på fötterna).